sâmbătă, 10 septembrie 2011

Oglinda Sparta

In Oglinda sparta de Agatha Christie avem de-aface cu un mister ce se intampla in Noul Cartier din St. Marry Mead, satul in care locuieste Miss Marple, ,,batranica bagacioasa".

Personal, il prefer pe Poirot ca detectiv pentru ca natura firava a acestei batrane face ca misterul sa fie elucidat mai de la distanta si sub o perspectiva mai...specifica batranilor. Insa, ca orice alt detectiv sub stapanirea scriitoarei Christie, Miss Marple este si ea un geniu, detectand criminalul de nebanuit.
Marrina Gregg, este actrita ce se muta impreuna cu sotul ei in St. Marry Mead. Toata lumea este impresionata caci in satul lor nu se intampla atat de des sa vada o vedeta de cinema. La scurt timp este data o petrecere iar gazda este insusi Marina. Dar un fan local este otravit si astfel se suspecteaza ca cineva ar vrea sa o omoare pe celebra actrita, caci paharul nu era destinat femeii ghinioniste ci gazdei. Astfel ne aflam in preajma unei crime ce nu dupa mult timp este urmate de o alta.

Acesta a fost primul meu roman citit de Agatha Christie recitit de curand. Ca o mica ironie, este si ultima carte scrisa in care apare simpatica batranica. In acest roman revelatia este mult mai mare la aflarea crimanulului caci cheia misterului se afla in jurul catorva detalii neisemnate ce au avut loc la petrecere. Am fost surprinsa si nici in ruptul capului nu-mi trecuse prin minte ca... si imediat dupa ce am terminat-o am capat o sete de nestapanit dupa mai multe crime, mai multe romane politiste :).
  • Vi-l recomand pentru ca:  il consider un roman politist reusit, actul crimei fiind pragatit cu ingeniozitate, revelatia la finala fiind deplina;


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu